Jag är inte rädd för spindlar, alls. Men jag ska väl varna er som är rädda för spindlar att detta inlägg kommer handla om en spindel, som rubriken säger! 
 
 
 
 
 
 
Så, jag stod igårkväll på toaletten och bortsade tänderna framför spegeln. Tog tid på mig, det var för första stunden på hela dagen tyst och lugnt i köket för att valpen slocknat. Så jag filosoferade lite, bortsade tänderna sådär noga som tandhygienisten alltid sa att man skulle, funderade på att kanske ta en dusch också innan läggdags. 
 
Då såg jag i badrumsspegeln något alldeles bakom mig, lite ovanför huvudet. En svart liten prick. Jag tänkte inte så mycket på det. Fluga liksom, eller bara en synvilla. 
 
Sen rörde det sig och jag tittade lite nogrannare. En liten spindel som sakta sänkte sig ner i en tråd. Förundrad över denna förmåga, att kunna producera tråd att färdas på i luften sådär. Sen började jag tänka att om vi människor skulle kunna det hade jag nog ändå aldrig kunnat hänga i taket för jag hade varit så hemskt höjdrädd, sen började jag tänka att om man hade den förmågan redan från början kanske man aldrig blev höjdrädd och undra om spindlar någonsin är höjdrädda och.. 
 
Spindeln var borta. En halv sekund undrade jag var den tog vägen, och sen kände jag krypandet i nacken. 
 
Hade någon spindelrädd stått där inne nu gissar jag att vederbörande inte ens stått kvar och filosoferat utan snabbt som attan kastat sig ut genom badrummet. Så nu stod jag och funderade över spindelrädsla medan det kröp i nacken på mig. När det började krypa ner under tröjan, liksom efter ryggraden, insåg jag att jag behövde göra något för att inte ha en mosad spindel innanför kläderna då jag skulle lägga mig. Men hur får man fram en spindel från ryggen, där man inte ser eller nåt och hur får jag av mig tröjan utan att spindeln blir mosad? Jag dödar inte gärna insekter i onödan (förutom mygg och fästingar, dom ska dö), och inte heller vill jag ha mosad spindel innanför kläderna, det känns mer äckligt än att ha en levande spindel innanför kläderna. 
 
Det här funderade jag också på medan det kröp runt under tröjan. 
 
Tillslut började jag i alla fall långsamt trä tröjan över huvudet, försökte ge s mycket utrymme som möjligt för att inte döda stackarn och när tröjan var av hittade jag spindeln sittande fundersamt i ett tygveck. Den fick flytta ut då jag vet flera som inte skulle uppskatta att jag höll husspindlar här hemma med vett och vilja. 
 
Det blev ingen dusch, men jag kände att jag ändå löste många djupa svåra frågor under den där tandbortsningen. 
 
 
(Eftersom jag har dessa väldigt spindelrädda vänner och bekanta får ni som vill föreställa er en bild av en "söt" spindel här och ni som inte vill föreställa er det kan ju alltid föreställa er mig i spindelman-dräkt. För, varför inte liksom!)