Tidigare bestod hundflocken här hemma av tre musketörer. Amira, Hastur och en tredje hund som under åren har varierat. Blandrasen Ludde, terriern Nighty och nu senaste året Zelda. Nu efter sommaren är de fyra med (stora) valpen Varg. Det gör dem till fyra musketörer, varför inte liksom! Det är som att Arthos, Phortos och Aramis möter D'Artagnan. Jag känner mig ibland som Richelieu som ska försöka hålla ordning på dessa fyra och känner mig tacksam för att jag inte har någon kardinal som hänger över axeln och försöker sabotera för oss! 
 
Idag var de fyra musketörerna äntligen samlade efter sommarens uppehåll. Första dagen brukar alltid bli väldigt stökig, och idag gjorde jag mig redo för extra mycket stök då den yngre musketören Varg D'Artagnan har anslutit sig. Men nej! Otroligt nog, efter den sedvanliga morgonruschen då Zelda och Hastur anländer, har det varit osedvanligt lugnt. En stillsam morgon med fyra hundar som ligger på varsin plats i lägenheten och sover. Följt av förmiddagspromenaden upp i skogen. De var duktiga och snälla när vi skulle ta oss ut, trots att en stor valp måste bäras nerför trappan. Den lilla biten gångväg vi måste ta till skogen fick ske i koppel på alla fyra för att förhindra att stackars barn eller cyklister blir översprungna. Även detta gick otroligt bra, till och med monstervalpen skötte sig exemplariskt och lufsade med de vuxna hundarna. Uppe i skogen fick tre av de fyra musketörerna springa lösa och efter en hel del bus stillade dom sig för att gå och lukta på saker. Alla fyra kom klockrent på inkallning och satte sig runt mig för en godisbit. Alla hundmöten vi genomförde klarade till och med drottning Amira av! Vi stannade till en stund på en bänk på väg hem för lite passivitetsträning och sedär, alla hundar låg ner och vilade till vi gick vidare. 
 
Sista biten hem var dock den yngsta musketören så trött i huvudet att han varken visste vad han hette eller vilka kommandon han kunde och fick gå i koppel för att inte lufsa iväg på egna små äventyr. 
 
Nu är alla musketörer helt utslagna. Varg klarar ju inte av långa promenader men dagens lilla skogstur var visst nog för att de alla ska vara väldigt nöjda. För mig är det otroligt nog en helt ledig dag och den ska spenderas med te, målande och spökdokumentärer!