Jag har idag tagit årets (förhoppningsvis) sista dopp! 
 
Det skedde i en bäck. 
 
Vet du hur kallt vattnet är i Oktober? Det är svinigt kallt! 
 
Nå, såhär gick det till: jag var ute med hunden. Vi passerade en kille med en MYYYCKET glad labrador. Det var inte mer med det, vi passerade och gick åt varsitt håll, Fenris brydde sig inte nämnvärt. Labben däremot, höll på att gå i bitar över att inte få komma fram och hälsa och leka skiten ur Fenris. 
 
Precis efter att ha passerat dem, viker jag in i skogen för att kunna släppa Fenris lite kort. Beväpnad med pannlampa på mig själv och blinkande reflexhalsband på hunden. 
 
Så hör jag ute på vägen ett ljudligt och argt: "Nej Laban kom hit!" (tror i alla fall att hundens namn var laban..) Varpå jag vänder mig om för att se vad som händer och får syn på den stora mycket glada labben komma springande i hundranitti ute på cykelvägen. Fenris har tagit plats bakom mig och ser mycket skeptisk ut, som om han inte vet om den där hunden ska döda honom eller leka. Så jag håller mig emellan, tar tag i Fenris halsband och ska försöka få tag i den ack så glada labben. Vad som egentligen händer sen är jag inte säker på, men det slutar i alla fall med att jag och labben ligger i bäcken som rinner precis bredvid. 
 
Plums! 
 
Där bestämde sig Fenris för att det här ändå var mer roligt än det var otäckt, och stod och studsade på kanten till bäcken och skällde medan labben glatt sprang tillbaka till sin husse. Husse kom och bad tusen gånger om ursäkt och själv kunde jag omöjligt göra annat än att skratta hysteriskt. 
 
Men, promenaden hem sedan var allt annat än rolig, men kläderna tunga och drypande av iskallt bäckvatten, skvimpande skor och händer som jag inte längre hade känsel i. Givetvis var det en sträcka Fenris absolut behövde undersöka mycket noggrant, och inte alls hade bråttom på. 
 
Väl hemma blev det en låååång varm dusch, och nya torra kläder. Resten av kvällen bestod av tedrickande och trevligt sällskap, så på det stora hela blev det en bra kväll. 
 
Men mitt tips till dig som läser det här och tänker: Hm, undra om jag inte skulle testa bäck-bada lite innan snön kommer... 
 
Nej. Gör det inte. 
 
Studsa vidare! :D