För alla som inte vet vad Angry Birds är, så är det ett spel som finns på Iphone bland annat, som går ut på att man skjuter iväg olika fåglar med en slangbella på grisar som sittr inbyggda i torn av trä och sten bland annat. Storyn är att grisarna stulit alla fåglars ägg och nu är fåglarna ute efter att ta tillbaka dem. Mycket underhållande och beroendeframkallande. 
 
 
 
 
Ikväll har jag varit med om Angry Birds på riktigt! Under två gånger den här sommaren, har jag haft två fåglar som nästan flygit in i mig när jag kommit cyklande. Första var en kråka som hoppade ner från en björk jag cyklade förbi, och som nog inte alls såg mig. Men den lyckades undvika mig och flög vidare. Den andra var en duva som fångades av vinden. Den undvek jag med någon form av matrix-move till cykel (fråga mig inte hur det gick till, men jag undvek den i alla fall!). 
 
Ikväll var det tredje gången gillt för Moder Natur: 
 
Jag cyklade i godan ro, njöt av sval sommarluft, kvittrande fåglar, solnedgång, tog min tid. Föga anade jag att jag snart skulle utsättas för en mycket oväntad attack! 
 
Från ingenstans kom två små fåglar flygande i rasande fart, en som jagar den andra, vilt tjattrande, varav den jagande fågeln helt uppenbart måste ha hittat ett annat mål för sin ilska och flög rakt in i mig. 
 
BAM!
 
Den träffade mitt ben, trasslade in sig bland fötter och pedaler på något vis och all uppmärksamhet på väg eller tanke på balans försvann, 
 
KRASCH!
 
Så låg vi i backen, cykel, jag och fågel. Fågeln hämtade sig snabbt och flög vidare, själv fick jag försöka återhämta mig från det vansinniga skrattanfall jag fick av hela situationen. Om det hade varit någon jäkla uv som kommit farande som en av de där kanonkulorna i angry birds, då hade jag ansett det hela vara mer logiskt (förutom att en uv skulle ha flutig in i mig då :P), men nu var det en sketen liten pyttefågel som fick omkull mig. Så pinsamt! 
 
När jag tog mig hem igen, insåg jag att det bara finns en enda förklaring till det här! 
 
Det här var fågeln: 
 
 
En arg och aggressiv fågel som fått något stulet. Kanske den andra fågeln som jagades, hade tagit hans tjej eller nåt. 
 
Och det här är jag: 
 
 
Jag ser uppenbarligen ut som en grön, störd, dryg gris när jag cyklar. Jag hade ju hjälm och allt, och det har ju några av grisarna i spelet som har hjälm. 
 
Och det är klart, om man är en arg liten fågel, och ser en sån där grön ful gris komma farande, vill man givetvis slå omkull den! Den gjorde det sannerligen med samma passion jag har slagit omkull grisar i spelet Angry Birds, allt för att få de där drygfula grisarna att försvinna! 
 
MEN, jag leder fortfarande, för av tre möjliga fåglar, har bara en slagit omkull mig. Så, 2-1 till mig! Och jag mår bra, kommer vara lite mör i morgon tror jag, men alla ben är hela :D