Jag ser ibland livet som en bok. Varje ny dag är en ny sida. Varje år är ett kapitel och varje period i livet är ett avsnitt. 
 
Nu ikväll skrivs alltså den sista sidan i kapitlet som heter 2012. Det är en tämligen tråkig sida att läsa, består enbart av hundpromenader, tedrickande och filmtittande. Ja, några trevliga möten och samtal med vänner. Och hundbus. Godis finns det där också. Och Lakritstrollet. Nåja, kanske är det fortfarande tråkigt att läsa om, men det är helt klart inte en dåligt skriven sida. 
 
Och om några timmar vänds bladet och ett nytt kapitel påbörjas. På något vis känns det också som att ett nytt avsnitt är på väg att skrivas. Kanske inte just efter tolvslaget men definitivt en liten bit in på 2013. Mycket som kommer bli annorlunda under 2013 men det känns så väldigt bra. Jag ser fram emot det här året, känner mig stark inför det. Som alltid är jag spänd inför allt oplanerat som kommer dyka upp, stort som smått. Det jag säkert vet är att jag kommer plugga lite ryska för skoj skull nu under våren, mest troligt behöva byta bil, kommer flytta från Lägenheten som Gud glömde och fylla min fritid med en massa hundpyssel och lajvande. Träna träna träna ska jag göra också, ta hand om mig själv ännu bättre än tidigare för att kunna ge och ta hand om andra. Jag ska fjällvandra och ta mig ut på en roadtrip. Dricka te i mängder, umgås med familj och vänner, och jag ska sy en nyare lajvgarderob. Jag vill få försöka vidareutbilda mig inom ämnet hund, och jag vill få föreläsa många fler gånger. Jag hoppas på att utöka porträttmålandet med lite nya idéer jag funderat på. Varje dag kommer vara ett äventyr, ibland stort och ibland litet. Jag ska fortsätta minnas att "at any given moment you have the power to say, this is not how the story will end." Jag ska i den mån det ligger i min makt att göra så, skriva mina egna slut på varje sida i min bok. 
 
Slutet på den här sidan och det här kapitlet, ser ut såhär: 
 
Hon satt i soffan på sin vanliga plats, med datorn i knäet. På TVn rullade en film; Sagan om Konungens Återkomst. För att det inte fanns något att se på TV-kanalerna och för att Sagan om Ringen-filmerna helt enkelt är bättre än allt annat man kan se en lugn kväll som denna. På bordet stod ett glas coca-cola och en halväten chokladkaka, en svalnande kopp te och ett öppnat Kinderägg. Hunden låg och sov på soffan, i godan ro trots reketerna som smällde och levde om utanför fönstret. Hon tittade på klockan. 22.07. Snart nytt år. Snart en blank sida att börja skriva ett nytt äventyr på. Gott nytt år allesammans :) Stay awesome! 
 
 
 
Studsar vidare till 2013!