Jag har åkt på världens värsta förkylning! Nu är jag inne på tredje dagen med soffliggande. inte myckets om blir gjort men det är inte något att göra åt just nu. Det finns film och TV-spel och jag har fått sällskap och semlor och hundmys. Det är inte så mycket att klaga på egentligen. 
 
Hundar. Det var vad jag tänkte skriva om. Nu drar snart kurserna igång ordentligt igen och alltså omges jag av hundar till höger och vänster! Nu tänkte jag främst skriva om min egen hund. Där fortsätter vi vår resa hos veterinären. Förra veckan fick hon ytterligare ett skov. Ett litet ett men ändå, Kräktes, åt ingen mat och fick lite diarrée. Det höll bara i sig i två dagar, men vi bestämde oss för att göra ett ultraljud på magen i alla fall, medan den fortfarande mådde dåligt. 
 
Vår veterinär är bäst i världen. Hon är snäll och tålmodig, förstående och framförallt väldigt kompetent. Hon rådslår alltid med mig och vill veta vad jag har för mål och önskningar innan hon sätter in behandlingar och jag känner att Amira verkligen får den bästa vården hon kan få. Under ultraljudet kunde hon se en mycket irriterad magsäck och tarmar som var aningen tjocka och spända. Allt var oroligt och bubblade och rörde sig där inne trots att det inte hade så mycket mat att bearbeta så det var helt klart något som var fel. Tillslut drar hon över livmodern och hittar vätska i den. Undersökningen blir en aning längre men Amira är jätteduktig som ligger still där på rygg och låter veterinären undersöka henne. 
 
Det konstateras att Amiras livmoder inte mår riktigt bra och att det kan ha något med magbesvären att göra. Veterniären vill att vi ska operera bort den och jag håller helt med. Hon ska inte gå i avel och hon mår hysteriskt dåligt låmgt innan löpen och långt efter. Veterinären sa att det nog berodde på hur livmodern nu såg ut. 

Så, vi ska avvakta och se att hon får må bra under nästa vecka i magen och gör hon det bokar vi tid för operation. Det känns bra och jobbigt på samma gång, lilla tjejen kommer inte alls vara glad. Men jag hoppas att hon kommer få må mycket bättre sedan och att hennes mage kanske kan få lugna ner sig. Hon slipper gå ner sig i löp och slipper få sämre allergiperioder och kanske hon kan få en mer balanserad tillvaro efter operationen. Det känns mest av allt skönt att vi gjorde ultraljudet och att veterinären tog sig tid att undersöka livmodern också, att hon hittade den och uppmärksammade den! 
 
Nu håller jag tummarna för att allt ska bli bra för min vovve!