Står för Frequently Asked Questions (typ vanligt ställda frågor på svenska). 
 
Igår satt jag i väntrummet på Hälsocentralen och pratade med en kvinna jag inte alls känner. Det var mest artighetsprat som man sysselsätter sig med när man inte har annat för sig. Så klart, eftersom vi sitter på en Hälsocentral båda två kom vi in på varför vi var där. Hon hade ryggskott och jag en knasig axel. Inte så pinsamma eller personliga grejer att prata om direkt, så vi hittade ett bra samtalsämne där. Hur som helst, hon ställde lite frågor till mig som jag tycker att jag hört tidigare. Frågor om min person. 
 
Senare på dagen chattade jag med en bekant. Hon ställde några frågor som var precis likadana som kvinnan ställt. Så två människor i olika situationer som ställer mig samma frågor, det fick mig att tänka lite. 
 
Och ja, när jag tänker tillbaka finns det några frågor som alltid förekommer, som jag alltid får svara på. Sånt som de flesta tycks fundera på och undra över. Då tänkte jag lite skämtsamt för mig själv att jag borde ha en FAQ-tröja med de vanligaste frågorna och svaren på dem för att helt enkelt underlätta konversationer XD Inte för att det gör mig så mycket att svara på dom här frågorna, men det är ett lustigt fenomen! 
 
Så, om jag någon gång skulle göra ett FAQ-tryck på en tröja skulle det se ut såhär! 
 
Fråga: Varför är du så glad? 
 
Svar: Först och främst; jag är inte alltid sprudlande glad. Jag är ledsen och arg och irriterad och småsint i perioder också. Men jag är av åsikten att andra inte ska behöva lida för att jag har en dålig dag. Och om jag uppträder glatt och trevligt, blir jag också bemött på det viset väldigt ofta, det ger energi hellre än tar och i slutänden har jag fått en bättre dag än jag från början hade! I svåra situationer har jag erfarit att det är betydligt lättare för alla inblandade om man skrattar och försöker hålla humöret uppe. Dessutom vill jag få vara glad, för det ger mig mer än det ger att vara något annat. 
 
Fråga: Har du varit med om en olycka? 

Svar: Nej, jag är stelopererad i höften. Jag vet att jag haltar en del, ibland mer, ibland mindre beroende på dagsformen. Det var inte en olycka, det var ett medfött fel i höften som tillslut blev artros. Jag stelopererades när jag var 14 för att det inte fanns så mycket annat att göra. 
 
Följdfråga:  Gör det ont?
 
 
 
 
 
Det som gör ont är artros som dykt upp i andra leder; knäna, en stortå och nu också en axel som är på gång. 
 
Fråga: Är du förkyld? 
 
Svar: Nej, oftast inte. Jag har astma och en överkänslighet i luftvägarna och lungorna. Så jag har kronisk hosta och nej det smittar inte. Jag reagerar på all slags luft och det som finns i den som dras ner i lungorna. Det är på riktigt helt galet i vissa perioder :P 
 
Följdfråga: Har du testat honung mot hostan? 
 
Svar:  Ja! Och allt annat du kan tänka dig i huskurer. Det är inte en förkylningshosta. Förkylningshostan är som en liten näbbmus i jämförelse med min hosta som i det här fallet är en rabiesmittad djärv. När jag minst anar det hoppar den ner i halsen och biter sig fast tills jag antingen svimmat eller hostat av revben, den kan stanna kvar i flera månader då det inte går att sova och inte vara bland folk och skickar in mig på akuten en gång i veckan. Honung kan i någon minut lindra och jag dricker honungsvatten, absolut, och kör på alla huskurer jag kan varvat med de mediciner jag har som kan i alla fall få den att tagga ner lite. Men jag kan inte bota den med att dricka honungsvatten, den finns där och kommer nog alltid finnas där. 
 
 
Fråga: Hur klarar du av att träna? 
 
Svar: I mitt tycke kan vem som helst träna, det gäller bara att hitta rätt form och tillfälle för det. Jag ser inte smärta eller handikapp som någon ursäkt för att låta bli att träna. Träning ger mig en stabilitet i tillvaron, en känsla av att jag har i alla fall lite kontroll över min kropp och dessutom mår jag väldigt bra på det. Jag kan plocka bort värktabletter och ökar lungkapacitet, och när jag får dåliga perioder blir de lättare att ta sig igenom när jag tränat eftersom jag har god grundkondition. 
 
Fråga: Vad är du egentligen allergisk mot? 
 
Svar: Det är en fråga jag också ställer mig! Jag vet inte. Det jag säkert vet är björkpollen, nötter och frukt (inte citrusfrukter och banan). En del frön och alger har jag reagerat på, uppenbarligen fungerar inte sockerärtor så bra. Men ofta får jag reaktioner, både små och värre, av saker jag inte kan spåra upp i saker jag ätit eller fått på huden. Det är väldigt spännande, lite som att leka Rysk Roulette varje gång jag äter något XD 
 
Och frågan som väldigt ofta ställs av barn: 
 
Fråga: Varför har du kort hår? 
 
Svar: För att det är praktiskt och jag tycker om att ha det så! 
 
 
Okej, så kanske det skulle bli en fram och baksida. Och det dyker alltid upp en massa följfrågor som jag omöjligt skulle få plats med på ett klädersplagg. För att inte tala om hur underligt det skulle vara att gå runt med en sån tröja. Så nej, det blir ingen FAQ-tröja. Men det var ändå en bra ide XD